Βιβλία για λίγο έξτρα κίνητρο

Τις μέρες που η διάθεση δεν είναι τόσο καλή, τις μέρες που «με παίρνει από κάτω», τις μέρες που αναζητώ λόγους για να κάνω το κάτι παραπάνω κάθομαι ήσυχα στο σπίτι μου και διαβάζω ένα βιβλίο. Όχι οποιοδήποτε βιβλίο. Για τις μέρες που αναζητώ κίνητρο, υπάρχουν 4 βιβλία στη βιβλιοθήκη μου που είναι έτοιμα να μου το δώσουν και να μου αλλάξουν τη διάθεση στο λεπτό.

Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον

Ένα «παραμύθι»  που πολλοί το έχουν διαβάσει σε μικρή ηλικία αλλά συνεχίζει να διαβάζεται σε όλες τις ηλικίες και πάντα έχει κάτι διαφορετικό να σε κάνει να σκεφτείς και να αγαπήσεις.

«Οι πιο πολλοί γλάροι το μόνο που μπαίνουν στον κόπο να μάθουν είναι βασικές αρχές πτήσης- δηλαδή πώς να πετούν για να φτάσουν από την ακροθαλασσιά στην τροφή τους και πάλι πίσω. Όμως για τούτον εδώ το γλάρο μετρούσε πολύ περισσότερο η χαρά του να πετάει. Πάνω από κάθε τι άλλο, ο Ιωνάθαν Λίβινγκστον ο Γλάρος λάτρευε το πέταγμα.»

Απόσπασμα από το βιβλίο

Μέσα από την ιστορία του γλάρου Ιωνάθαν καθένας θα κάνει σκέψεις για τη δική του ιστορία, γι’ αυτά που αγαπάει, γι’ αυτά που τόλμησε και χάρηκε, γι’ αυτά που δεν τόλμησε ακόμα, για την υπομονή, για την επιμονή και την προσήλωση στους στόχους και στα πιστεύω του, για τα βήματα που κάνει μέσα στη ζωή και την κατεύθυνση που τον πηγαίνουν.

Διαβάζεται εύκολα μέσα σε 4-5 ώρες (μαζί με ένα ζεστό καφέ ή τσάι). Μετά μπορείς να πας μια βόλτα στη θάλασσα, να δεις τους γλάρους και να αφήσεις το μυαλό σου να ταξιδέψει μαζί τους πάνω απ’ τα κύματα.

Δες περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Και το παραμύθι δεν τελείωσε

Ακόμα ένα παραμύθι. Αυτή τη φορά με πριγκίπισσα, κάστρο και δράκο. Μπορούν μια πριγκίπισσα και ένας δράκος να ζήσουν μαζί; Κι αν ο δράκος κατασπαράξει την πριγκίπισσα; Κι αν η πριγκίπισσα βρει έναν πρίγκιπα και εγκαταλείψει το δράκο; Ποιος είναι ο δράκος; Ποια είναι η πριγκίπισσα;

Η ιστορία της Οντάι, της πριγκίπισσας, και του δράκου αρχίζει αλλά δεν τελειώνει ώσπου να τελειώσει η ζωή. Φόβοι, αγωνίες, θέληση για ελευθερία και εξερεύνηση, παρελθόν, παρόν, μέλλον, επιλογές και συνέπειες και η δύναμη του μυαλού και της ψυχής να προχωρά, να ανακαλύπτει και να εξελίσσεται.

Διαβάζεται και ξαναδιαβάζεται και ξαναδιαβάζεται και η απόλαυση παραμένει ίδια, τα συναισθήματα χορεύουν και στο τέλος του μια γλυκιά επιθυμία για αλλαγές και μια καλύτερη καθημερινότητα ξυπνάει και δε σε αφήνει να «κοιμηθείς» μέχρι να την υλοποιήσεις.

Δες περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Να σου πω μια ιστορία

… να μου πεις. Να μου πεις την ιστορία με τον αλυσοδεμένο ελέφαντα, που τη λατρεύω και θα τη θυμάμαι για πάντα, όπως όλοι όσοι έχουν διαβάσει αυτό το βιβλίο. Να μου πεις ιστορίες με φτωχούς που ήταν πλούσιοι στην ψυχή, με βασιλιάδες, ιστορίες από την ανατολή, τη δύση, όλους τους λαούς, ιστορίες που έχουν στο τέλος τους ένα ευχάριστο συμπέρασμα για τη ζωή.

Μέσα από τις συνεδρίες ψυχανάλυσης του Ντεμιάν με τον Χόρχε μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε, να προβληματιζόμαστε, να βλέπουμε με μια άλλη οπτική τις μικρές καθημερινές καταστάσεις που μας προβληματίζουν.

Δε χρειάζεται να το διαβάζεις ολόκληρο κάθε φορά. Εγώ πια κάθομαι και ανοίγω μια τυχαία ιστορία. Πάντα πίστευα ότι η «τύχη» ταιριάζει με τις ανάγκες μου την κάθε στιγμή.

Δες περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Το Δώρο

Προστέθηκε πρόσφατα στη συλλογή με τα «βιβλία που μου δίνουν κίνητρο». Τετράδιο θαυμάτων το χαρακτηρίζει ο ίδιος ο συγγραφέας. Σημασία δεν έχει πώς θα το πούμε βέβαια, σημασία έχει ότι μέσα από καθημερινές ιστορίες και περιστατικά που μπορείς «να τα δεις αλλιώς», παίρνεις μαθήματα για να βελτιώνεις την ποιότητα της ζωής σου, την ποιότητα των σκέψεών σου, την ποιότητα με την οποία βλέπεις τον κόσμο και τα συναισθήματα που αφήνεις να κυριαρχούν και να σε διαμορφώνουν.

Επίσης δε χρειάζεται να το διαβάζεις όλο κάθε φορά. Μια δυο ιστορίες αρκούν.
Αγαπημένη μου ιστορία: «Η μύγα και η μέλισσα»

Δες περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Ελένη Φωτοπούλου

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *