Μικρή απόδραση: Ντράφι- ένας καταρράκτης δίπλα στην πόλη

Η καθημερινότητα στην Αθήνα πολλές φορές μας κάνει να αποζητάμε στιγμές κοντά στη φύση. Ευτυχώς η φύση δεν είναι τόσο μακριά μας τελικά. Για την ακρίβεια ίσως απέχει μόνο 50 λεπτά με το αυτοκίνητο και μπορεί να περιέχει και δέντρα και νερό.
Αυτή τη φορά το σημείο που επισκέφτηκα ήταν ο καταρράκτης στην Πεντέλη, στην περιοχή Ντράφι. Το τοπίο θυμίζει παραμύθι. Ανάμεσα σε καμένες εκτάσεις στη γύρω περιοχή, το νερό του καταρράκτη έχει κάνει το θαύμα του, δημιουργώντας μια όαση γεμάτη ζωή: τρεχούμενο νερό, πλατάνια, βατόμουρα, πικροδάφνες, σκιά, δροσιά. Ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα ήσυχο πρωινό.

Πώς φτάνεις εκεί:
Με gps μάλλον (για την πρώτη τουλάχιστον φορά), πατώντας “καταρράκτης Βαλανάρη Ντράφι – Πεντέλη”. (Δες link στο τέλος του κειμένου)
Φτάνοντας στο σημείο που δείχνει ο χάρτης υπάρχει ένα εμφανές χωμάτινο δρομάκι που κατηφορίζει (και με παντόφλες αν είσαι συνηθισμένος) και σε 3 λεπτά σε οδηγεί στον καταρράκτη.

Τι θα σου πρότεινα να έχεις μαζί:

  • Μαγιό (αν θες να κάνεις μια βουτιά στο κρύο και αναζωογονητικό νερό)
  • Νερό (δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα κοντά
  • Καφέ, χυμό, αναψυκτικό, τοστ, φρούτα ή άλλα σνακς (αν θες να περάσεις κάποιες ώρες εκεί)
  •  Ένα καλό βιβλίο για να το απολαύσεις ακούγοντας ήχους της φύσης
  • Φίλους, αν θες να μοιραστείς αυτό το τοπίο.
  • Μια σακούλα άδεια, για να μαζέψεις τα απορρίμματά σου πριν φύγεις (αν θες να βρεις το σημείο καθαρό και την επόμενη φορά που θα πας)

Υ.Γ.: Επισκέφτηκα το σημείο καθημερινή, οπότε δεν συνάντησα παραπάνω από 5-6 άτομα εκεί. Δεν έχω ιδέα αν τα Σαββατοκύριακα έχει περισσότερο κόσμο!

Όπως και να ‘χει, το προτείνω σε όλους χωρίς δεύτερη σκέψη.
Have fun!

Ελένη Φωτοπούλου

Βρες το σημείο στο χάρτη εδώ

To περιεχόμενο αυτού του site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του χωρίς τη συγκατάθεσή μου. Επικοινωνήστε μαζί μας για έγκριση αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση σε άλλο site.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *